Latifa

Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik vertrouw

Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

De Latifa is een eeuwenoude mystieke meditatieve oefening uit het Soefisme. Het wordt de weg van de zeven verfijningen genoemd en ook wel een bewustzijnsweg. De Latifa is geschikt voor mensen die tijd willen vrijmaken voor bezinning en verdieping. Die naar hun leven willen kijken, hoe dat er nu uitziet: Doe ik wat ik echt wil of leef ik uit gewoonte? Wat zijn mijn (oude) patronen? Wat zijn mijn wensen en verlangens, en wat weerhoudt mij om de dingen te doen die ik eigenlijk wil doen? Ik sta voor een keus en wat wordt dan mijn besluit?
Het woord Latifa betekent letterlijk ‘subtiel’, ‘verfijning’ en brengt je in zeven stappen bij wat je diep van binnen wilt. Het is een weg om bewust contact te maken met wie je werkelijk bent.

Deze zeven stappen zijn: Aanvaarding, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Overgave, Liefde en Wil (bereid zijn).
Deze weg leert je zien met de ogen van je ziel en legt verbinding tussen hoofd en hart. Hoe meer we luisteren naar ons innerlijk, hoe meer wij in contact komen met onze wezenlijke kern.
Het is een bewustzijnsweg die niet alleen op handelen gericht is, maar vooral op zijn. Dit heeft alles te maken met overgave, loslaten en met vrije wil. Overgave is het vertrouwen van het onbekende, je gehechtheden en angsten durven los te laten om zo bij jezelf te komen en je eigen hart te volgen. Het hart maakt namelijk altijd een vrije keus. Aan de hand van de Latifa, leren we zuiver te luisteren naar ons innerlijk en komen wij in verbinding met onze authenticiteit en onze identiteit.