Jaartraining Stembevrijding & Systemische opstellingen

Op vrijdag 4 oktober 2024 start weer een nieuwe editie.

Wanneer je dit leest vraag je jezelf misschien af wat voor jou belangrijk is en wat jij nodig hebt. Heb je de moed om trouw te zijn of kleur te bekennen aan wie je werkelijk bent?

Je bent het meest waarachtig, krachtig en authentiek wanneer je volledig jezelf kunt zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wie ben je? Wat doe je? Wat denk je? Wat laat je zien?

Om met deze vragen in verbinding te komen zijn openheid en moed nodig.
Openheid om met deze vragen nieuwe of andere inzichten te krijgen en moed om verandering aan te gaan. Vanuit zelfcompassie iets anders durven doen, loslaten van oude patronen, gewoontes, denkkaders en gedrag. Dan geef je jezelf de mogelijkheid om samen te vallen met wie je werkelijk bent.

We denken en handelen in bepaalde patronen, hebben overtuigingen en denkbeelden. Vaak hebben we dat niet in de gaten. Je betrapt jezelf erop dat jouw gedachten en manieren van doen niet altijd helpend zijn en soms zelfs erg hinderlijk of contraproductief. Jezelf leren kennen, inzicht krijgen in je patronen, is een vertrekpunt voor verandering.

Try not to resist the changes that come your way.
Instead let life live through you.
And do not worry that your life is turning upside down.
How do you know that the side you are used to
is better than the one to come?”

Rumi

Opbouw & aanpak

Transformatie
De Jaartraining gaat over het ontdekken van jouw andere of nieuwe weg en biedt ondersteuning bij verandering.

De training is opgebouwd uit de inhoudelijke thema’s: Aanvaarden, Verlangen, Hopen, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en Bereid zijn. We gaan eerst naar binnen, wat verlang je ten diepste om vervolgens te kunnen dromen en te hopen. Dan komen we in een volgende fase waarin we vanuit vertrouwen kunnen loslaten en ons helemaal geven en laten zien. De laatste stap is bereid zijn. De wereld in met hernieuwde inzichten en ervaringen. Bij deze stappen volgen we de weg van de Latifa.

Het proces van de training gaat langs de vragen:
Waar ben ik nu? Wat wil ik leren? Wat is mijn fundament? Wat heb ik nodig? Wat ga ik doen? Wat laat ik los? Wat weet ik nu? Wat is mijn besluit?

Groepsdynamiek
Om mens te kunnen zijn hebben we andere mensen om ons heen nodig. Om samen te vallen met je eigen mens-zijn heb je dus ook anderen nodig.

De toegevoegde waarde van een vaste groep is dat we direct kunnen oefenen met elkaar en ook van elkaar kunnen leren. Ook vormen we met de groep een mooie bedding waarin iedere deelnemer stappen kan zetten in zijn/haar eigen proces.

Samen met anderen werk je ervaringsgericht aan jouw persoonlijke groei. Dat doen we door fysieke ervaringen:
– Lichaamswerk
– Adembewustwording
– Aandachtsoefeningen
– Stembevrijding
– Zingen
– Familieopstellingen

Aanpak
Verandering gaat niet alleen via cognitieve weg (het hoofd). Voor nieuwe inzichten en ervaringen is de verbinding van hoofd-hart-buik nodig.

Stembevrijding en Zingen zijn bij uitstek een manier om een directe verbinding te maken. Stembevrijding gaat over het verlangen om ruimte in te nemen, om jezelf te laten horen en gehoord willen worden. De klank-zang oefeningen worden begeleid met piano.

We maken ook gebruik van Opstellingen. We onderzoeken daarmee wat er op een systemische manier uit jouw systeem te leren valt. We kunnen van alles opstellen, denk bijvoorbeeld aan vertrouwen, verlangen, een ondermijnende gedachte, etc.

Opstellingen zijn een mooie manier om onbewuste patronen te onderzoeken. Hier zijn antwoorden te vinden op de vraag wat ons in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en/of waardoor we niet lekker in ons vel zitten, steeds weer in onbewust gedrag terechtkomen, of vast blijven zitten in patronen.

Voor wie

Voor iedereen die wil groeien en veranderen. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, of heroriëntatie op levensloop of loopbaan. Voor iedereen die ruimte wil maken voor leven vanuit authenticiteit, eigen kracht en talent. Voor iedereen die anders wil leren omgaan met ingesleten patronen, overtuigingen, verwachtingen en oordelen. Kortom: voor iedereen die wil leven vanuit eigenheid en bezieling.

Praktisch

Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 Gouda

Dag en tijd: Vrijdagen van 10:00 – 17:00 uur

Data: vr 04 okt 2024, vr 08 nov 2024, vr 06 dec 2024,
vr 10 jan 2025, vr 14 feb 2025, vr 28 mrt 2025, vr 16 mei 2025.

Als reservedatum hebben we vr 06 jun 2025 gepland, wanneer er onverhoopt een van de dagen uitvalt schuift alles een datum op.

Trainer: Lambert Mutsaers

Deelname: € 899,00 incl. BTW

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
E-mailadres*
Je schrijft je nu alvast in, je ontvangt op een later moment de factuur.
Ik heb kennis genomen van de algemene voorwaarden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.