Samaya Werkhoven Stel je voor: Qiqong in de tuin, dan lekker ontbijten, zingen, mijmeren, wandelen, stil zijn, zingen, luieren en tussendoor genieten van de heerlijkheden van Samaya om de dag af te sluiten met een meditatie en dan heerlijk slapen in een van de mooie kamers. vrijdag 16 t/m zondag 18 april 2020 Vivre Retraite

Helaas hebben we de organisatie vanwege lockdowns en onzekerheid stop moeten zetten.
Zodra er zicht is op versoepeling en een mooi weekend kunnen organiseren, nemen we het weer ter hand.

Retraite

Een lang weekend waarbij je tot stilstand zult komen, afstand kunt nemen van de dagelijkse hectiek en drukte, om contact te maken met je eigen hartsverlangen en te luisteren naar de wijsheid van jouw hart.

In de hectiek van alledag, in deze nieuwe wereld is het niet eenvoudig om je te verbinden met de dingen die jouw hart voeden en belangrijk voor je zijn. Afstemming op je eigen natuur concurreert met het appèl dat er gedaan wordt vanuit de buitenwereld.  We lopen daarmee de kans te vergeten waar ons hart sneller van gaat kloppen en verliezen onze eigen verbinding. Tijdens deze drie dagen gaat het dus om jouw hartsverlangen: wat leeft erin jou waar jij gelukkig van wordt? Waar wil je (meer) ruimte aan geven? Welke antwoorden vallen binnen als je goed luistert?

Zelfonderzoek, ontspanning, plezier, creativiteit en inspiratie zijn sleutelwoorden om de deur naar jouw hart open te zetten.

Samaya Werkhoven

Samaya is een plek waar je je meteen thuis voelt. Zowel het klooster als de tuin ademen ruimte: Het gebouw is licht, de gangen en kamers hebben veel ramen waardoor het daglicht naar binnen stroomt, en de tuin is vooral in de zomer een heerlijke plek om te zijn.

Samaya staat voor hoge kwaliteit, met haar warme gastvrijheid en vriendelijke ontvangst. En in de keuken wordt voortreffelijk gekookt met biologische en verantwoorde producten. De maaltijden zijn dan altijd een feestje op je bord, ook wanneer je dieetwensen hebt.

Overnachten doe je in een van de mooie kamers, heerlijk op jezelf. (en samen met een ander kan ook)

Locatie:
Samaya, Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven

small

Hoe we werken

Tot stilstand komen dus.
Afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden zijn helpend om je te her-inneren waar jij blij van wordt en wat jij moeiteloos vanuit jezelf de buitenwereld kunt bieden.

We gebruiken de elementen van de natuur om ons af te stemmen op onze eigen natuur. Dit doen we o.a. door middel van klank-zang oefeningen (stembevrijding) bewust bewegen, (Qigong, adem- en ontspanningsoefeningen) creatieve opdrachten, stilte momenten en vrije tijd. De retraite is erop gericht om te verzachten, te ontspannen en in contact te komen met onze eigen wijsheid.

En de heerlijkheden van Samaya, de tuin en de omgeving zijn helpend en een mooie bedding waarin dit plaats vindt.

De retraite kunnen we prima organiseren in de huidige Covid situatie. We hebben ervaring in de aanpak en organisatie (afgelopen zomer hebben we ook een prachtige retraite gehad). Samaya organiseert ons verblijf op een uiterst zorgvuldige en prettige manier. Vanzelfsprekend houden we ons aan de adviezen en richtlijnen van Overheid en RIVM, klik hier voor ons protocol. Door onze gezamenlijke aanpak hebben we tijdens het weekend het gevoel dat er even geen crisis is.

Impressie

Praktisch:

Data en tijd:
We hadden de Retraite gepland in april. Door alle onzekerheid die er momenteel is, hebben we de organisatie even stop gezet. Zodra er duidelijkheid is, plannen we weer opnieuw.
Heb je belangstelling? Laat ons het vrijblijvend weten. Het helpt ons bij de motivatie en organisatie.

Vol pension:
• 8 dagdelen onbeperkt koffie/thee/water/koekjes
• 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
• 3 x een biologisch-vegetarisch lunchbuffet met soep en salade, diverse soorten brood en luxe broodjes
• 2 x een uitgebreid biologisch-vegetarisch diner van 2-gangen bestaande uit vijf verschillende gerechten en een dessert

Deelname:
• je hebt een kamer voor jezelf
• deelname Zing vanuit je hart op vr 16 april is inbegrepen
• drankjes (borrel, diner en avond) reken je zelf af

Aanmelden:
Echt aanmelden kan nu helaas niet, geef wel graag je belangstelling aan, we houden je dan op de hoogte!