Familieopstellingen

We denken en handelen in bepaalde patronen, hebben overtuigingen en denkbeelden. Vaak hebben we dat niet in de gaten. Je betrapt jezelf erop dat jouw gedachten en manieren van doen niet altijd helpend zijn en soms zelfs erg hinderlijk of contraproductief. Jezelf leren kennen, inzicht krijgen in je patronen is een vertrekpunt voor verandering. In een opstelling kun je op een systemische manier onderzoeken wat er uit jouw systeem te leren valt. Een opstelling kan een gezin of familie zijn, maar ook een organisatie, team collega’s, of bijvoorbeeld vriendengroep.

Een familieopstelling is een manier om onbewuste patronen in onze familie van herkomst te onderzoeken. Hier zijn antwoorden te vinden op de vraag wat ons in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt en/of waardoor we niet lekker in ons vel zitten, steeds weer in onbewust gedrag terechtkomen, of vast blijven zitten in patronen. Tijdens een familieopstelling kijk je, onder begeleiding, naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op jouw leven.

Hoe:
Je kunt je aanmelden met een vraag of je kunt je aanmelden als representant.
Meld je je aan met jouw vraag, dan wordt jouw systeem opgesteld, daar nemen we ruim de tijd voor. Je doet inzichten op over jouw vraag en over jouw (familie)systeem.

Deze dagen zijn voor representanten ook zeer leerzaam. Door de opstelling van andere systemen, vergroot je je inzicht op je eigen systeem. Daarbij doen we ook kleine opstellingen waarbij iedereen aan bod komt.

Een opstelling:
Er zijn een aantal mensen die zich beschikbaar stellen als representant. Een representant is iemand die een persoon uit jouw gezin of familie zal ‘vertegenwoordigen’.  Gedurende de opstelling komt iedereen aan het woord en zullen mensen de behoefte krijgen om te gaan bewegen. Door die beweging te volgen komt er iets op gang dat van tevoren niet te plannen is. Zo krijg je een nieuwe kijk op jezelf en je familie, soms verrassend, soms confronterend en meestal heel verhelderend en rustgevend. Je krijgt inzicht op jouw ‘plek’ in het systeem.
Een frisse kijk die je verdere leven tot steun kan zijn.

Opzet van de dag:
Na aankomen en kennismaken, gaan we eerst lichaams- en ademhalingswerk doen. Dan starten we met inleidende oefeningen en kleine opstellingen. Dit geeft de gelegenheid om helemaal aan te komen in de dag en contact te maken met ons gevoel in een opstelling. Daarna starten we met de ingebrachte vragen en opstellingen. Waar nodig zetten we ook stembevrijding in als instrument.

Praktische informatie:

Locatie:
Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, 2802 BC Gouda

Datum en tijd:
Nieuwe datum nog niet bekend
10:00 – 17:00 uur

Deelname:
Breng je een vraag in: € 97,50
Doe je mee als representant: € 45,00
Indien je je aanmeld als vraag-inbrenger, kun je een gast meenemen voor € 22,50 extra