Alweer voor het tiende jaar organiseren Lambert Mutsaers en Frans Meijer een popkoorweekend in Gouda. Iedereen kan meedoen! Het draait in dit weekend om het plezier van het samen zingen. Natuurlijk hebben we een mooie mix van leuke en aansprekende popsongs.

Heb je altijd al eens heerlijk vrij willen zingen in een gelegenheidskoor? Dan is dit je kans! Ervaring is niet nodig, sterker nog ook iedereen die denkt zij/hij niet kan zingen is van harte welkom. We werken zonder bladmuziek. De start is op vrijdagavond. Na kennismaken beginnen we al snel aan de eerste songs. Op zaterdagmorgen starten we rustig op en gaan we verder met het instuderen van popliedjes. We pauzeren met een heerlijke lunch. Alle repetities zijn steeds met pianobegeleiding.

In de loop van de middag komen er muzikanten bij en wordt er een band gevormd. ‘s Avonds zijn familie, vrienden en bekenden uitgenodigd voor een spetterende finale.

Deelname: € 95,00 per persoon (inclusief lunch op zaterdag)
Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda

Het Popkoorweekend organiseren we een week eerder, op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in Zeewolde. Mocht het je beter uitkomen of dichter in jou buurt zijn, je bent van harte welkom! Aanmelden voor Zeewolde kan via deze link

  • Prijs: € 95,00 Aantal:
  • Ik heb kennis genomen van de algemene voorwaarden

Het was een ontroerend en mooi weekend. Ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Ik heb de hele week nog liedjes in mijn hoofd.

Complimenten met welk enthousiasme en bevlogenheid jullie het doen. Het was ook fijn dat er even aandacht was voor mn tranen. Het voelde warm dat dat er ook gewoon mocht zijn.

Ik kijk terug op een geslaagd weekend, Lambert. Ik neurie en zing nog na!!

Zo lekker ongedwongen en er simpel mogen zijn, straalde het uit, waar wij van genoten hebben. Het nummer van Marco, Speeltuin, vond ik heel mooi, ik kreeg een brok in mijn keel. En zeer gedurfd van een aantal dames om solo te zingen, knap hoor! De afsluiting vond ik super warm, zo samen in de kring met de mooie tekst van de Beatles over Vrede.

Het was een superweekend! Met een prachtige eindafsluiting!!

Lambert het was voor mij een onvergetelijke ervaring. Wat heb ik ervan genoten.
Ben vandaag pas weer een beetje op aarde geland. En als ik de foto’s bekijk krijg ik vanzelf weer een warm gevoel. Zo bijzonder dat je met mensen die je helemaal niet kent zoiets voor elkaar krijgt. Dank Lambert en Frans dat jullie je gevoel voor zingen zo hebben weten over te brengen

Een vet compliment voor wat jullie afgelopen weekend met ons voor elkaar hebben gekregen ☺️ dik compliment!!

Vrijdag 29 november:
Vanaf 19:00 uur ontvangen we je met koffie en thee. Zodra iedereen er is gaan we van start. Eerst maken we kennis met elkaar om vervolgens na een warming-up te werken aan de eerste nummers. We stoppen op vrijdagavond uiterlijk om 22:00 uur.  

Zaterdag 30 november:
Om 9:30 uur ontvangen we je weer met koffie en thee om vervolgens om 9:45 uur rustig de dag te starten. Gedurende de dag houden we steeds korte pauzes.
De lunch van 12:30 tot 13:30 is inbegrepen en wordt door ons verzorgd.
Muzikale begeleiding: Gedurende de dag is er steeds pianobegeleiding, halverwege de middag komen er muzikanten bij om samen met ons de nummers door te nemen. We stoppen om 17:00 uur, zodat iedereen thuis even kan eten.

Op zaterdagavond wordt iedereen weer om 19:00 uur verwacht zodat we ons kunnen voorbereiden op de finale die om 19:30 uur begint. En neem vooral je eigen publiek mee (de toegang voor hen is gratis)!

Jouw publiek kan op zaterdagavond tegelijk met jou meekomen om 19:00 uur.
De avond is afgelopen rond 20:45

Het popkoorweekend voelt als een verjaardagsfeestje
Ieder jaar weer verheug ik me er enorm op. Waar ik zo blij van word is de samenwerking met vriend en collega Frans Meijer, met wie ik het popkoorweekend ooit opgezet heb en ook het samenspelen met Patrick Wognum (drums) en Rogier Kaptein (bas). Lekker met elkaar aan de slag met leuke popsongs. Het doet mij altijd denken aan de tijd dat ik in een coverband speelde.

Waar ik ook enorm blij van wordt zijn de deelnemers. Fascinerend om iedere keer weer te zien en te beleven hoe we in korte tijd een heus popkoor kunnen vormen. En hoe we dan in de finale op zaterdagavond op uitbundige manier een gaaf repertoire met elkaar staan te zingen. En, het allerbelangrijkste, met zoveel plezier!

Wij zijn al druk bezig met de arrangementen van de popsongs. Welke nummers we gaan doen verklappen we nog niet, maar we hebben een paar mooie ballads en songs, een lekkere smartlap, een filmhit en een soulnummer.

Misschien heb je zin om mee te doen? Ervaring is niet nodig. Geen gedoe met audities, bladmuziek, stemgroepen. Iedereen is welkom! Dus ook wanneer je denkt dat je niet kunt zingen (maar het wel graag zou willen).

Het popkoorweekend voelt dus iedere keer weer als een verjaardagsfeestje waar ik je graag voor uit wil nodigen.
Ik hang alvast de slingers op!