Binnenklank
workshop adembewustwording & stembevrijding

Over Binnenklank

Herfst is afgeleid van ‘Harbista’ wat oogst betekent. De natuur verandert snel en bereidt zich voor op de komst van de winter. Opgeladen met de  de energie van de zomer is het tijd om te oogsten, om vervolgens weer naar binnen te gaan.

Ter voorbereiding op midwinter is de periode tot half december ook voor ons een mooie tijd om ons meer naar binnen te keren. Om stil te staan bij onze eigen oogst. En om los te laten van datgene wat wij niet meer nodig hebben, niet meer dient of ons tegenhoudt. Niet omdat we er persé van af willen, maar omdat het goed is zo. Wanneer wij afstand doen van iets vanuit dankbaarheid, ontstaat er een nieuwe vrije ruimte.

De workshop ‘Binnenklank’ gaat daarover. Door middel van adembewustwording en stembevrijding contact te maken met onze binnenwereld.

Adembewustwording

De ochtend staat in het teken van adem-bewustwording.
Adembewustwording gaat niet alleen over bewust worden van je ademhaling, maar ook over de moeiteloosheid en vanzelfsprekendheid van je ademhaling. Door middel van dit bewust worden kun je makkelijker contact maken met je binnenwereld.

Een ontspannen ademhaling leidt tot makkelijker bij jezelf blijven, stressreductie en helpt je bij het innemen van ruimte. De ochtend is in handen van Jeanine Kouijzer, Lambert staat haar terzijde. In toegankelijke werkvormen.en oefeningen doe je nieuwe ervaringen op zodat je je bewustzijn vergroot met betrekking tot je adem. Kortom: een inspiratievolle ochtend!

Stembevrijding

In de middag komt de stem erbij, want met onze adem en stem kunnen we direct onze ratio en gevoel met elkaar verbinden. En de verbinding maken tussen de binnenwereld en de buitenwereld.

Je ervaart via toegankelijke klank en improvisatie oefeningen en samenzang de kracht van zingen. We zingen met de hele groep en werken ook in tweetallen. We maken klank en besteden ruime aandacht aan ademhaling. Ook krijgt iedereen de gelegenheid om individueel zijn/haar eigen klank en zingen verder te onderzoeken. Dat doen we met pianobegeleiding. Ervaar de vrijheid van je stem en geef ruimte aan jouw geluid, aan jouw klank, aan jouw lied?

Praktisch:

Datum       : Zaterdag 14 december 2019
Tijd             : 10:00 – 17:00 uur
Locatie      : Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 Gouda
Deelname : 90 euro
Trainers    : Lambert Mutsaers & Jeanine Kouijzer