Binnenklank
workshop adembewustwording & stembevrijding

Over Binnenklank

We zijn snel geneigd om af te stemmen op onze omgeving, op anderen. En onze omgeving, de wereld om ons heen met alle gebeurtenissen, vragen ook veel van ons. Het doet ertoe om bij jezelf te blijven, om in je eigen centrum te blijven en te doen wat voor jou goed is. Daarvoor is vertrouwen nodig, en dan vooral ook zelfvertrouwen.

De workshop ‘Binnenklank’ gaat daarover. Door middel van adembewustwording, lichaamswerk en stembevrijding contact te maken met onze binnenwereld. Het gaat over een verlangen om volledig ‘Ik’ te kunnen zijn, om ruimte in te nemen en om gehoord te worden.

Adembewustwording

De ochtend staat in het teken van adem-bewustwording.
Adembewustwording gaat niet alleen over bewust worden van je ademhaling, maar ook over de moeiteloosheid en vanzelfsprekendheid van je ademhaling. Door middel van dit bewust worden kun je makkelijker contact maken met je binnenwereld.

Een ontspannen ademhaling leidt tot makkelijker bij jezelf blijven, stressreductie en helpt je bij het innemen van ruimte. De ochtend is in handen van Jeanine Kouijzer, Lambert staat haar terzijde. In toegankelijke werkvormen.en oefeningen doe je nieuwe ervaringen op zodat je je bewustzijn vergroot met betrekking tot je adem. Kortom: een inspiratievolle ochtend!

Stembevrijding

In de middag komt de stem erbij, want met onze adem en stem kunnen we direct onze ratio en gevoel met elkaar verbinden. En de verbinding maken tussen de binnenwereld en de buitenwereld.

Je ervaart via toegankelijke klank en improvisatie oefeningen en samenzang de kracht van zingen. We zingen met de hele groep – op ruime afstand van elkaar –  en werken ook in tweetallen. We maken klank en besteden ruime aandacht aan ademhaling. Ook krijgt iedereen de gelegenheid om individueel zijn/haar eigen klank en zingen verder te onderzoeken. Dat doen we met pianobegeleiding. Ervaar de vrijheid van je stem en geef ruimte aan jouw geluid, aan jouw klank, aan jouw lied?

Praktisch:

Datum       : Vrijdag 15 oktober 2021
Tijd             : 10:00 – 17:00 uur
Locatie      : Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 Gouda
Deelname : 95 euro
Trainers    : Lambert Mutsaers & Jeanine Kouijzer

Je meldt je nu aan, je ontvangt een factuur in oktober.